www.mobarn.noVåre barnehager

Kosthold i barnehagen

Varmmaten får vi levert ferdig fra MATiBOX. De tilbyr næringsrike, sunne og varierte menyer. Vi tar hensyn til allergier og alle retter kan bestilles som vegetar eller halal. Vi på Mobarn Vågsetra ønsker å gi barna et variert og sunt kosthold. Vi serverer varmmat minst to ganger i uken

 

 

Et sunt kosthold er veldig viktig for alle barn, og en forutsetning for utvikling, læring og trivsel. 

 

MATiBOX lager all maten fra bunnen med friske råvarer og ingrdienser. De bruker fullkornsprodukter og grove kornsorter. Det er utviklete egne gode, sunne og spennende fiske-og kjøttprodukter i samarbeid med lokale produsenter. Alle retter serveres med mye grønnsaker og har lavt salt innhold, men likevel spennende smaker.

Også på tur er det en god opplevelse å lage mat og vi lager gjerne mat på bål. MATiBOX leverer også egne turmenyer eller suppemenyer om vi ønsker det.

 

 

Vi er en "5 om dagen-barnehage" som forplikter oss til å servere frukt eller grønt til alle måltider vi serverer i barnehagen.

Alle avdelingene har tilgang til kjøkken der vi kan lage mat sammen med barna. Det vil være baking, middagslaging eller bidra til å lage lunsjen.

       

Som "5 om dagen-barnhage" har vi fokus på å tilby frukt eller grønt til alle måltider i barnehagen samt at personalet har god kunnskap om kosthold.

 

Som miljøfyrtårn serverer vi også økologisk melk og har fokus på å redusere matsvin.

Våren er tid for å sette igang dyrking i egen kjøkkenhage. Opplæring og glede over å dyrke maten selv sammen med barna er viktig.

 

MÅL:

- Noe økologisk mat og selv dyrke i kjøkkenhagen vår.

- Lage mat ut fra tradisjon og sesong.

- Kjenne til "hvor maten kommer fra".

- Bruke krydder og gi barna nye smaksopplevelser.

- Lære om hva som er sunt å spise og hva som er festmat.

- Å lage mat og spise skal være sosialt og lystbetont.

- Å planlegge, lage, spise, kildesortere avfall og rydde opp er oppgaver alle kan delta i

Barn med allergier vil bli tatt hensyn til med å lage tilsvarende mat til dem.

 

MÅLTIDER (ca tider):

8.15 Frokost (medbrakt niste)

11.15 Lunsj brødmat, grøt, suppe eller varm lunsj/middag.

14.00 Fruktmåltid med servering av frukt og brød/knekkebrød.